Centenarul României la Düsseldorf - Ediție specială a programului „Prima Spovedanie”

06Duminică, 6 mai 2018, a avut loc în parohia Düsseldorf festivitatea de încheiere a programului catehetic „Prima Spovedanie”.  Acest program se adresează copiilor care au împlinit 7 ani și care  au intrat în rânduiala Sfintei Spovedanii.
Obiectivul principal al programului de cateheză „Prima Spovedanie” este acela de a sprijini copiii în înțelegerea importanței Tainei Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii și de a le mijloci sentimentul de apartenență la comunitatea ortodoxă din care fac parte.
După Sfânta Liturghie la care au participat, rostind împreună cu întreaga comunitate Crezul și Tatăl Nostru și primind Sfânta Taină a Euharistiei, copiii au prezentat mărturii care au avut ca temă dragostea față de credință, neam și limba română, subliniind astfel importanța Anului Centenar 2018.
„Din experiența celor patru ani de când desfășurăm acest program catehetic afirm cu tărie că este o adevărată binecuvântare pentru parohia noastră. Copiii participanți s-au angajat în programele școlii duminicale cu multă responsabilitate și cu mult devotament. Evenimentul festiv este unul foarte important pentru copii, fiind totodată și un semnal al prețuirii noastre de care dorim ca ei să devină conștienți. Copiii care au participat până acum la acest program au rămas în Biserică și împărtășesc în continuare bucuria de a fi împreună. Aceasta este cea mai frumoasă răsplată a eforturilor conjugate care au făcut posibil acest  program. Mulțumesc pe această cale, ca de fiecare dată, doamnei profesoare Simona Ilea Pop, doamnei profesoare Ioana Pașca și în egală măsură părinților care au dat dovadă de o mare responsabilitate creștină”,  a declarat părintele protoiereu Iosif-Cristian Rădulescu.
Deja candidații la ediția de anul viitor a programului de educație religioasă „Prima Spvoedanie” și-au exprimat dorințe legate de modul în care ar trebui să se desfășoare propria lor festivitate, un feedback pozitiv și un semnal extrem de prețios pentru ostenitorii acestui program.

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX