A sosit Moș Nicolae

MosNicolae01Duminică, 3 decembrie 2017, în parohia Düsseldorf a avut loc Serbarea Tradițională de Moș Nicolae a copiilor. Organizați în două grupe, copiii din parohia noastră au prezentat un frumos program artistic format din  mărturii, poezii și colinde românești.
Cei mici au mijlocit credincioșilor bucuria colindelor și a poeziilor de iarnă, iar cei mai mari au vorbit celor prezenți despre bunătatea care îl sfințește pe om. Fiecare mărturie dată a pus în lumină aspecte deosebit de profunde ale bunătății și ale roadelor ei în viața omului și a societății, viața Sfântului Nicolae fiind un exemplu în acest sens.
Evenimentul a fost posibil datorită conjugării eforturilor doamnelor profesoare Ioana Pașca și Simona Ilea Pop, responsabile cu Școala de Duminică, sprijinite în organizare anul acesta de doamna profesoară Miruna Sandu și doamna doctor Roxana Voicu.
„Este un eveniment deosebit pentru mine. Nu îmi inchipuiam că acești copii, pe care îi vedem împărtășindu-se duminică de duminică, pot spune lucruri atât de surprinzătoare, că sunt atât de hotărâți”, a mărturisit profund impresionată doamna Lucica Hartmann.
Părintele protoiereu Iosif-Cristian Rădulescu și-a exprimat recunoștința față de întreg corpul profesoral care se ocupă de educația religioasă a copiilor din comunitate, felicitând doamnele profesoare pentru deosebita atenție și grijă pe care o acordă copiilor în fiecare duminică. „Le mulțumesc de asemenea și părinților care cu consecvență și deosebit interes se ostenesc să mijlocească propriilor copii această experință în Biserică. Aici copiii se străduiesc nu doar să își cunoască credința, ci să învețe și mai bine limba română, să se cunoască între ei și să facă lucruri frumoase împreună”, a declarat părintele paroh.
La final copiii au primit daruri alese lăsate de Sfântul Nicolae, pe care fiecare dintre ei le-a primit cu mult entuziasm, lăsând în inimile celor prezenți un puternic sentiment de bucurie.

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX