Hram, iunie 2015

04

În duminica Rusaliilor parohia „Sfânta Treime” Düsseldorf și-a sărbătorit hramul în prezența a numeroși credincioși din Düsseldorf și din împrejurimi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinția Sa Dr. Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, alături de care au slujit părintele protoiereu Iosif Cristian Rădulescu, părintele Emanuel Mitu de la parohia Köln, părintele arhidiacon Martin Lissmann, părintele diacon Dumitru Dura și părintele ipodiacon Nikolaj Thon, secretarul general al Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania.
Prezenți la Sfânta Liturghie au mai fost părintele paroh al bisericii gazdă, Ansgar Steinke, domnul Liviu Mihăilă din partea Consulatului General al României la Bonn, precum și doamna Livia Grama-Medilanski, președinta asociației culturale româno-germane „Atheneum“ din Düsseldorf.
În cuvântul de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre lucrarea de unificare duhovnicească pe care o realizează Sfântul Duh în inimile credincioșilor precum și despre osteneala continuă a slujitorilor altarului de a păstra și promova această unitate în Sfânta Biserică.
După Sfânta Liturghie Înaltpreasfinția Sa a oficiat Vecernia Rusaliilor, la finalul căreia i-a miruit pe credincioși, oferind fiecăruia  binecuvântare arhierească precum și bucuria de a-l saluta în mod personal.
Hramul a continuat cu masa festivă în Pestalozzi Haus, organizată cu multă osteneală de comitetul de femei al parohiei. Oaspetele surpriză, cântăreața de muzică populară, doamna Maria Dan Păucean, a însuflețit atmosfera cu cântece populare tradiționale.
Duminica Rusaliilor a fost astfel pentru credincioșii din parohia Düsseldorf o zi specială încărcată de rugăciune și de bucuria de a fi împreună în duh de sărbătoare.

 

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX