Cercul de Istorie a Românilor

01

Duminică, 4 martie 2018, a avut loc prima întâlnire a Cercului de Istorie a Românilor din cadrul parohiei Düsseldorf. Întrunirea a debutat cu un referat pe tema „Unirea Principatelor Române din anul 1859” susținut chiar de coordonatorul acestui cerc, domnul Paul Bagiu, absolvent al facultății de istorie.
„Intenția noastră este aceea de a organiza regulat aceste întâlniri, astfel încât să putem aborda temele propuse mai ales prin discuțiile care urmează după susținerea referatului, acoperind astfel și mai mult punctele de interes ale participanților”, ne-a declarat Paul Bagiu.
„Această primă întâlnire a Cercului de Istorie a Românilor reprezintă primul pas al unui proiect cultural al parohiei noastre menit să ne facă mai conștienți de identitatea noastră. Ne bucurăm cu toții că domnul Paul Bagiu a acceptat cu multă bunăvoință și dăruire să contribuie la acest proiect care se va axa pe aprofundarea evenimentelor esențiale din istoria modernă și contemporană a României. De asemenea m-am bucurat că și adolescenții din parohie și-au manifestat interesul față de acest proiect”, a declarat părintele protoiereu Iosif-Cristian Rădulescu, parohul comunității ortodoxe române din Düsseldorf.
 

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX