Conferința Pastorală Ortodoxă din Düsseldorf

ConfPastOrtodoxa2017 01
Joi, 14 decembrie 2017, a avut loc la Biserica Ortodoxă Greacă din Düsseldorf o nouă ședință a Conferinței Pastorale Ortodoxe, din care fac parte toate comunitățile ortodoxe din capitala Landului Nordrhein-Westfalen.
 
Ședința prezidată de părintele Danilo Radmilovic, parohul comunității ortodoxe sârbe din Düsseldorf, a avut pe ordinea de zi relatări despre activitatea comunităților ortodoxe locale precum și planificarea evenimentelor din anul 2018. 
 
S-a abordat problema apăsătoare a lipsei unui locaș de cult propriu care afectează unele comunități ortodoxe precum și aspecte legate de învățământul religios ortodox la care au dreptul prin lege copiii de confesiune ortodoxă la solicitarea scrisă a părinților.
 
S-a decis concelebrarea Tainei Sfântului Maslu în data de 14 martie 2018 la parohia ortodoxă greacă precum și conslujirea Sfintei Liturghii prilejuite de Învierea Domnului în data de 21 aprilie 2018 la parohia ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Werstener Feld 65.
 
La finalul ședinței părintele Danilo Radmilovic a transmis tuturor urări de bine cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului și al Noului An.

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX