Părintele Constantin Necula și Maica Siluana în protopopiatul Nordrhein-Westfalen

Părintele Constantin Necula și Maica Siluana în protopopiatul Nordrhein-Westfalen

05Prot. Iosif-Cristian Rădulescu
Vineri, 9 septembrie 2016, Părintele Conferențiar Dr. Constantin Necula și Maica Siluana Vlad au susținut împreună conferința duhovnicească „Prețuiește-ți viața!” în Parohia „Sfânta Treime”/ „Sfântul Nicolae” din Düsseldorf. Conferința a reprezentat un eveniment deosebit pentru credincioșii din parohia noastră dar și pentru credincioșii veniți din alte parohii pentru a-i asculta pe cei doi conferențiari pentru prima data împreună.
După părintele profesor Constantin Necula a vorbit credincioșilor din Koblenz (Pr. Mircea Deac), sâmbătă seara s-a aflat în mijlocul românilor din parohia Duisburg (Pr. Nicolae Abuziloaie). În același timp, sâmbătă seara, 10 septembrie 2016, Maica Siluana a susținut o conferenția despre smerenie în parohia Dortmund (Pr. Ispas Ruja).
Bucuria cu care cei doi oaspeți de seamă au adus-o credincioșilor din propopiatul NRW care au participat la aceste conferințe a fost copleșitoare și totodată un semn al dorinței de sporire duhovnicească.
Duminică, 11 septembrie 2016, cei doi oaspeți s-au aflat în parohia Düsseldorf unde au participat la Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși. Părintele Conf. Dr. Constantin Necula a ținut un cuvânt de învățură în care a subliniat legătura dintre Sfânta Cruce și Sfânta Euharistie, lămurind nevoia de a înțelege și purta crucea pentru ca mai apoi să putem primi Trupul și Sângele Domnului în noi. De asemenea maica Siluana s-a adresat credincioșilor la sfârșitul Sfintei Liturghii vorbindu-le despre importanța diferenței dintre „frica lui Dumnezeu” și „frica de Dumnezeu”, îndemnându-i să crească în frica lui Dumnezeu și să caute să înțeleagă prețuirea pe care o are Dumnezeu pentru om.
Bucuria a fost desăvârșită de emoția cântecelor de cunună cântate de copiii de la Asociația „Copii Buni pentru Europa” din Brașov prezidată de domnul Sorin Suciu, care au dăruit parohiei Düsseldorf o troiță lucrată chiar de ei în tabăra de vară de la mănăstirea din Sâmbăta de Sus, ca încurajare în dorința și rugăciunea de a dobândi o biserică dar și ca îndemn spre jertfire pentru împlinirea acestei mari dorințe. 
 

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX