×

Error

unable to open image `/var/www/sites/parohia-duesseldorf/public_html/cache/preview/bdd7a5f0ae2dcefd0d7ea4675c5aa92d.jpg': Permission denied @ error/blob.c/OpenBlob/2874

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României

unable to open image `/var/www/sites/parohia-duesseldorf/public_html/cache/preview/bdd7a5f0ae2dcefd0d7ea4675c5aa92d.jpg': Permission denied @ error/blob.c/OpenBlob/2874
SarbSfApAndrei08Simona Ilea Pop
Comunitatea ortodoxă  română din Düsseldorf l-a sărbătorit pe patronul spiritual al României, pe Sfântul Apostol Andrei în Biserica Ortodoxă Greacă din Düsseldorf, care poartă hramul marelui apostol și în care din 2016 se află o părticică din moaștele sale, adusă din Sfântul Munte Athos.
Racla cu Sfintele Moaște a fost așezată spre închinare în seara zilei de 30 noiembrie 2017 prin bunăvoința părintelui Teofanis Lappas și a părintelui Ioannis Psarakis, pricinuid o deosebită bucurie celor prezenți.
Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei a devenit astfel pentru românii ortodocși din zonă prilej de pelerinaj și închinare la moaștele sale. Slujba Acatistului Sfântului Apostol Andrei, Apostolul românilor,  cel căruia i se datorează vestirea Evangheliei pe meleagurile dintre Dunăre și Mare, a fost săvârșită de părintele protoiereu Iosif-Cristian Rădulescu împreună cu părintele Siluan Cârstea și părintele diacon Ovidiu Marius Cioară.
Vineri, 1 decembrie 2017, zeci de credincioși s-au adunat din nou în mijlocul parohiei „Sfânta Treime” din Düsseldorf pentru săvârșirea Sfintei Taine a Maslului. În cuvântul de învățătură, părintele Iosif-Cristian Rădulescu, parohul comunității, a adresat un îndemn spre recunonștință față poporul nostru și țara noastră, față de toți cei care prin efortul neobosit întărit cu multă jertfă au făcut posibilă o României unită, în care s-au păstrat vie limba română și credința ortodoxă, ca liant peste munți și văi, peste veacuri, peste suflete. Recunoștința, a subliniat părintele, este modul prin care învățăm să prețuim darurile pe care le-am primit de la Dumnezeu, de la părinții și strămoșii noștri, de la neamul nostru.
La finalul cuvântării soborul slujitor a transmis urări de bine atât românilor din diasporă cât și celor de acasă și i-a invitat la o agapă surpriză pe cei prezenți pregătită cu multă dăruire de doamna Georgeta Dombrovsky.
{gallery rows=2 cols=3 width=220 height=200 crop=1 alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 }Sarb.Sf.Ap.Andrei2017{/gallery}

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu – presedinte
Dr. Laurentiu Benga - vicepresedinte

Consilieri
Pr. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionut Popescu
Lazar Dan Ivan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX