• f1.jpg
 • f2.jpg
 • f4.jpg
 • f5.jpg
 • f6.jpg
 • f7.jpg
 • f8.jpg
 • p0.jpg
 • p1.jpg
 • p2.jpg
 • p5.jpg
 • p6.jpg
 • p7.jpg
 • p10.jpg
 • p11.jpg

Werstener Feld 65, Dsseldorf
09:00Sfanta Liturghie
Liebfrauenkirche, Degerstr. 27, Dusseldorf
09:30Sfanta Liturghie

Îndemnuri la vreme de criză

Dragii mei,
Fără răbdare nu se poate rezolva nicio criză. Este o perioadă în care Europa devine altfel decât am cunoscut-o în ultimii ani. Nădăjduim să nu se prelungească prea mult această situație. Însă numai Dumnezeu știe cât va dura. Noi rămânem în duhul dreptei credințe și ne vom hrăni oriunde am fi cu gândul cel bun, cu speranța că Domnul ne va purta pe brațele Sale.
Mulți întreabă dacă vom putea celebra împreună Sfintele Paști. Cel mai probabil anul acesta nu putem săvârși slujba Sfintelor Paști împreună. Nu știm deocamdată nimic. Așteptăm evoluția situației în următoarele săptămâni.
Oricum ar fi, fiecare din noi putem contribui să fie mai bine. Stăm acasă, reducem contactul social, ne hrănim cu rugăciunea, ne încăpățânăm să gândim pozitiv, ne dăruim unii altora atenția și rugăciunea, rămânem buni și milostivi unii cu alții.
Vom descoperi în această vreme ce se întâmplă cu sufletul nostru și ce contează cu adevărat în această viață. Vom înțelege că alergătura de până acum nu ne-a adus prea departe. Vom simți, sper, că bucuria se ascunde în lucrurile mici. Vom învăța, sper, să trăim cu mai puțin și pentru scopuri mai înalte.
Ne vom îndrepta gândurile unii către alții, ne vom ierta unii pe alții, ne vom cere iertare lui Dumnezeu și unii altora. Ne vom interesa unii de alții, dacă ne merge bine, dacă avem ce ne trebuie, dacă rămânem în nădejde.
Nu vă gândiți prea mult la pierderile materiale. Gândiți-vă la sănătatea voastră și a celor dragi. Cu sănătate le vom face pe toate. Sau poate că după această criză vom înțelege că nu e chiar nevoie de toate.
Primavara ne surâde, semn că vrea să ne încurajeze. Făptura mâinilor lui Dumnezeu se îmbracă în haina splendidă a nădejdii. Să ne bucurăm de această minunată priveliște, rugând pe Domnul să ne țină și pe noi în purtare Sa de grijă.
Este un post cu totul aparte. O adevărată pătimire pentru toți, dar mai ales pentru cei loviți de această epidemie și pentru doctori, asistenți medicali și infirmieri care, deja obosiți de ani de zile de muncă prin spitale, își adună acum puterile rămase pentru a salva vieți.
Vă îndemn să va rugați pentru toți cei ce slujesc acum în linia întâi, pentru toți cei care au de suferit în urma acestei pandemii, pentru toți oamenii ca Domnul să le descopere tuturor ce avem de învățat din această mare încercare.
Nu vă temeți! Hristos este pe Cruce ca El să moară pentru păcatele noastre. Îndrăzniți și spuneti-I în fiecare seară păcatele, ca El să le ierte cu iubirea vărsată până în adâncurile pământului prin Scump Sângele Său, scurs de pe Cruce direct pe țărâna din care am fost făcuți.
Nu vă îngrijorați! Domnul ne-a promis că este cu noi în toate zilele până la sfârșitul veacului. Deci și în aceste zile ne este alături și își împlinește făgăduința de a nu părăsi pe nimeni din cei ce cheamă numele Lui.
Mi-e dor să fim împreună la Sfânta Liturghie. Acum că nu se poate, înțelegem mai bine cât de mare este darul și binecuvântarea ca frații să fie împreună în marea și dumnezeieasca Taina a Sfintei Liturghii. Dorul acesta va da însă tărie rugăciunii noastre și prin credință vom reuși să ajungem din nou să trăim împreună bucuria Sfintei Liturghii.
Deocamdată însă răbdarea este salvarea noastră. "Prin răbdare vă veți câștiga sufletele", ne spune Domnul. Este o vreme pentru recâștigarea sufletelor noastre. Răbdarea, rugăciunea, postul, pocăința, credința că Domnul ne va ajuta să purtăm această cruce, bunătatea și smerenia ne vor asigura izbânda.
Vă îmbrățișez pe toți cu dor și convingerea că prin rugăciunea noastră comună Hristos  ne va ține aproape unii de alții.
Hristos a înviat! Sărbătoarea Învierii este mereu în inima noastră. Cu forța acestei credințe mergem înainte!
 
Pr. Iosif Cristian Rădulescu


Programul Slujbelor

Vineri, 15 Ian 2021
Doar cu programare
Werstener Feld 65, Dsseldorf
09:00Sfanta Liturghie
Duminica, 17 Ian 2021
Doar cu programare
Liebfrauenkirche, Degerstr. 27, Dusseldorf
09:30Sfanta Liturghie
Vineri, 22 Ian 2021
Doar cu programare
Werstener Feld 65, Dsseldorf
09:00Sfanta Liturghie
Duminica, 24 Ian 2021
Doar cu programare
Liebfrauenkirche, Degerstr. 27, Dusseldorf
09:30Sfanta Liturghie
Vineri, 29 Ian 2021
Doar cu programare
Werstener Feld 65, Dsseldorf
22:00Slujba Privegherii pentru Sfintii Trei Ierarhi
Duminica, 31 Ian 2021
Doar cu programare
Liebfrauenkirche, Degerstr. 27, Dusseldorf
09:30Sfanta Liturghie

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu – presedinte
Dr. Laurentiu Benga - vicepresedinte

Consilieri
Pr. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionut Popescu
Lazar Dan Ivan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX